‘Comfortabel wonen begint bij de vloer’

Ja, wij houden van textiel. Lekker op je sokken door het huis. Geen koude voeten als je uit bed stapt. Een prettige akoestiek in de kamer. De keuze in tapijt is dan ook ruim. Van een strak, stevig laagpolig tapijt tot een warme en zachte hoogpolige vloerbedekking.

Ook een harde vloer heeft natuurlijk zijn voordelen. Strak, een mooie basis voor veel verschillende stijlen en ook voor koude voeten hoef je door de mogelijkheden met vloerverwarming tegenwoordig niet meer bang te zijn. Helemaal af is het met een fijn (op maat gemaakt) vloerkleed.

De keuze voor een vloer is van verschillende factoren afhankelijk. In de eerste plaats natuurlijk van uw smaak. Houdt u van hout? Of zoekt u wat zachts?

Feit of fabel?

Er doen een boel fabeltjes over zachte vloeren de ronde. Bijvoorbeeld dat vlekken in zachte vloerbedekking moeilijk te behandelen zijn. Of dat zachte vloerbedekking veel stoffiger is dan een harde vloer.

Het tegendeel is waar: de meeste vlekken zijn net als op een harde vloer makkelijk te verwijderen met een doekje met alleen lauw water en een zachte vloer houdt het stof juist op zijn plek waardoor het niet door het huis dwarrelt tot het wordt opgezogen. Desso heeft zelfs een zachte vloerbedekking ontwikkeld die de lucht zuivert door een constante luchtfiltering. Ook neemt het tapijt fijnstof op wat zorgt voor een gezondere lucht in huis of op de werkplek.

Ook de ontwikkelingen in harde vloeren staan niet stil. Met de moderne technologie is het mogelijk om een afbeelding op vloeren te produceren die niet van echt te onderscheiden is. Hout is hierin de bekendste. Bij veel laminaat- of PVC vloeren is een tweede blik nodig om vast te stellen of het om parket of print gaat. U kunt zelfs kiezen voor een PVC vloer met een natuursteen- of betonlook!

De voorbereiding van de ondervloer is afhankelijk van uw keuze. Ook hierin voorzien wij u van een goed advies en een professionele uitvoering.

Of u nu kiest voor een harde of een zachte vloerbedekking, bij Vliegen Woninginrichting wordt u voorzien van gedegen advies. Wij nemen de tijd en leveren de vloer die het beste bij u past.

Kunt u niet wachten tot u onze stalen in de winkel kunt bekijken? Klik hier voor de collecties van Desso, Parade en Bonaparte.

Een verhaal apart is de trap in huis: de verbinder tussen wonen en slapen, leven en rusten.

Laat u de trap onbedekt houdt u er dan rekening mee dat u een antislip beits gebruikt. Kiest u voor een zachte vloerbedekking op de trap is gladheid niet meer van toepassing, tapijt is stroever en antislip genoeg. Akoestisch gezien heeft het bekleden van de trap met vloerbedekking ook voordelen: geen herrie meer bij het traplopen!

Niet alle vloerbedekking is geschikt voor de trap, met behulp van de ruime stalencollectie kunnen wij u daar goed in adviseren.
Bent u op zoek naar een blikvanger voor uw trap? Vliegen Woninginrichting levert en verwerkt vakkundig traplopers in diverse breedtes en dessins.

The finishing touch bij een traploper is de traproede; variërend van een standaard roede in nikkel, brons of messing kan uw keuze ook vallen op een exclusieve traproede met fraaie eindknoppen.